Γυμνάσιο Μασάρων

Ενημέρωση Εκδηλώσεις Προγραμματα
 
Apr
24
2018
Δράσεις για το έτος Μαθηματικών

To 2018 έχει ανακυρηχτεί ως «Έτος Μαθηματικών» με σκοπό να προβληθεί και να αναδειχθεί η σημασία των Μαθηματικών και ο ρόλος τους στη δημιουργία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού και επιπλέον να ενισχυθεί το ενδιαφέρον των μαθητών για τα Μαθηματικά και τη διδασκαλία τους.

Στο πλαίσιο αυτό το σχολείο μας την Τρίτη 24 Απριλίου πραγματοποίησε σχετικές δράσεις τόσο μέσα στην τάξη όσο και έξω απο αυτή. Συγκεκριμένα, κάθε εκπαιδευτικός αφιέρωσε ένα δίωρο μάθημα με στόχο οι μαθητές να κατανοήσουν τη σχέση κάθε διδακτικού αντικειμένου με τα Μαθηματικά και πρόβαλε βίντεο που ετοίμασε ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ. Αναστασίου Ιωάννης στο οποίο παρουσιάζονταν σημαντικοί έλληνες και ξένοι μαθηματικοί απο την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, καθώς και τη συμβολή του καθενός στην εξέλιξη των Μαθηματικών. Στη συνέχεια, οι μαθητές έπαιξαν στην αυλή του σχολείου ένα παιχνίδι κυνήγι θησαυρού που ετοίμασε ο Δ/ντης του σχολείου κ. Γιασιράνης Στέφανος, στο οποίο κλήθηκαν να λύσουν απλούς μαθηματικούς γρίφους και λογικά προβλήματα, χρησιμοποιώντας φορητές συσκευές και αξιοποιώντας τις δυνατότητες της επαυξημένης πραγματικότητας.

Τέλος, οι μαθητές της Β' τάξης επισκέφθηκαν το Αρχαίο Στάδιο στη Ρόδο όπου ο σύμβουλος των μαθηματικών κ. Καραγιάννης Ιωάννης αρχικά τους ενημέρωσε για τους αρχαίους Ρόδιους μαθηματικούς, ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν και σε βιωματικές δραστηριότητες.

 

AJAX Google Translator

Μαθητές εν δράσει

Επισκεφθείτε την ηλεκτρονική μας εφημερίδα
Διαφήμιση

[+]
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • blue color
  • green color